Thaibox edzés gyerekeknek

Gyerekeknek

Itt szeretném bemutatni a Thai boxnak a gyermekek fizikai és mentális fejlődésére gyakorolt jótékony hatását. A Muay thai egy ősi harcművészet, alapja a nagy fokú koncentráció, kitartó gyakorlás, a sport, edzőtársak és a versenytárs tisztelete.

A rendszeres és irányított mozgással nem csak levezetni, de megelőzni is lehet a stresszt és annak kialakulását. A gyerekek megtanulják mi az önuralom, ennek köszönhetően sokkal kiegyensúlyozottabbakká válnak. A fiatalok nagyon tanulékonyak, a befektetetett komoly munkának hamar szemmel láthatóvá válik. A siker és a győzelem érzését megtanulják kezelni. Az életre valóságot és a győzni akarást ugyanúgy magukévá teszik, mint a különféle ütéseket, rúgásokat. Az edzések úgy épülnek, hogy a gyerekek az alaptechnikák gyakorlásával első sorban az önvédelmet sajátítják el. A csoportos órák hangulat nagyon élvezetes és barátságos. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok biztonságban és jól érezzék magukat a foglalkozások alatt. Az órákon a nagy intenzitású mozgásformák által, nő az állóképesség, javítja a keringési rendszert.

A test edzésével, a törzs erősítésével kialakul a helyes testtartás, megelőzhető a gerincferdülés kialakulás. Az edzések intervallum-szerű (váltakozó intenzitás) felépítésével a gyerekek túlterhelés nélkül égetik el kalóriákat. A gyerekek érdeklődésének fenntartásában intenzív szerepet kap a játékosság és a mozgékonyság, amit nagyon fontosnak tartok. A megfelelő védőfelszerelések használatával minimalizálhatóak az esetleges sérülések. Itt a fiatalok nem a verekedést tanulják meg, sportolni tanulnak egy speciális technikai rendszerben. A csoportos foglalkozások egyik velejárója, hogy kialakul egy csapatszellem, a gyerekem megtanulnak alkalmazkodni egymáshoz. Úgy tanulnak meg támadni és védekezni, hogy közben fizikailag és egyben mentálisan is fejlődnek.

A Thai boxot eredményesen alkalmazzák az autista gyermekek terápiájában, olyan kisiskolások felzárkóztatásában akik iskolaéretlenek. Sokszor jelent megoldást a viselkedési zavarokkal küzdő gyermekek közösségi oktatásba integrálása során. Az óráimon rengeteg ügyességi, egyensúlyérzéket és reflexet fejlesztő gyakorlatok várják a fiatal érdeklődőket. A feladatokat elsajátítását sok játék könnyíti, a gyerekek mozgásigényét teljes mértékben kielégítő foglalkozásokon.