Önvédelem

Thaibox és önvédelem

A Muay Thai vagy más néven Thai box köztudottan a leghatékonyabb önvédelmi rendszer a világon. Több mint ezer évvel ezelőtt alakult ki Thaiföldön, és a thai hadsereg harcosai számos csatát nyertek ennek a rendkívül eredményes közelharcnak köszönhetően.

Sajnos manapság senki sem érezheti magát teljes biztonságban. Nőknek, férfiaknak, fiataloknak és időseknek egyaránt szüksége lehet arra, hogy bizonyos szituációkban meg tudja védeni magát, időt tudjon nyerni, hogy elmeneküljön vagy segítséget kérjen. Azt gondolom, hogy a mai világban szinte mindenki érintett az önvédelem kérdésében, nagyon fontosnak tartom az alapvető védelmi technikák elsajátítását. A Thai box megtanít, hogyan védekezzünk, és ha elkerülhetetlen, hogyan támadjunk. Ez a küzdősport remekül fejleszti az állóképességet és a koncentrációt.

Egy-egy veszélyes szituációban fizikailag és mentálisan is helyt kell tudni állni. Gyakran előfordul, hogy a támadó nem egyedül van. A Thai box edzéseken megtanulod, hogyan maradj higgadt az ilyen helyzetekben, és tiszta fejjel fel tudd mérni a lehetőségeket, ne ess pánikba. Sajnos az önvédelmi eszközöket a legtöbbször nincs idő elővenni, használni. Az adott pillanatban megfelelő rutin híján sokan nem tudják hatékonyan még a kezükben lévő tárgyakat sem (esernyő, táska, kulcscsomó). A Thai box ezzel szemben egy olyan alapot biztosít, amit bármikor tudsz alkalmazni. Az emberek többségét egészen könnyen ártalmatlanná lehet tenni, ha tudjuk a megfelelő technikákat. Nem is kell a filmekből ismert verekedős jelenetekre gondolni, néhány jól irányított ütéssel már időt is nyertünk, hogy egy biztonságosabb helyre jussunk. Ez a küzdősport a legjobb fegyver, ha közelharcról van szó.

Nem véletlen, hogy ennyi időn keresztül fennmaradt és máig töretlen a népszerűsége. Nemtől és kortól függetlenül tudom ajánlani mindenkinek. Hatására nőni fog az önbizalmad, a kondíciód, jobb lesz állóképességed. Ami biztos, hogy határozottan jobban fogod magad érezni a bőrödben, és ráadásul még meg is tudod védeni magad. Gyere és látogass el kezdő és haladó csoportos óráimra, valamint személyi edzéseimre. Várlak szeretettel, merj tenni magadért.